Tips på roliga aktiviteter på barnkalas

Min lillebrorDet kanske kommer som en nyhet för de flesta, men jag har en lillebror. Eller halvbror egentligen. Efter att min pappa gifte om sig för snart tio år sedan så kom min lillebror till världen. Även fast vi inte växt upp tillsammans så har vi bra kontakt och det händer att han sover över hos mig. Därför blev jag så glad när min pappa frågade om jag kunde hjälpa till att planera hans kalas. Min lillebror fyller år och som de flesta vet så älskar jag att hålla i fester och planera kalas. Nu är kanske inte min lillebrors 8-års dag det perfekta eventet att träna mina skills på, MEN, jag ser ändå framemot det. Ställde frågan till mina kompisar vilka aktiviteter och lekar som vi bara måste ha och alla var helt eniga. ”Fiskdamm!”.

Först tänkte jag att det kändes väldigt passé med fiskdamm, men sedan tänkte jag om. Det är ju faktiskt ganska läckert med ett retro-tema och då måste ju en fiskdamm vara med. Som jag minns det på våra kalas så satt påsarna fast i ett snöre med en sådan klämma eller klädnypa. Men jag har massor med klämmor kvar från klammor.se så tänkte att jag använder dom istället. Måste ju bli bra om inte bättre med riktiga klämmor. Dessutom älskar min bror dom där klämmorna, jag vet inte hur många klämmor min styvmamma beställt för att de saknas i kökslådan för att sedan hitta dom i hans leklåda.

Andra lekar jag tänkte på är den där högt och lågt, eller fisk, fågel eller mittemellan. När jag var yngre hade vi inga hoppborgar eller ponnyridning så jag kör på retrotemat hela vägen och då även lekarna. De lekar jag minns mest är de när vi jagade varandra, så kull är ju ett solklart val. Får se om jag kommer på fler retrolekar, ge gärna fler tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *