Streamingtjänster

Är det en bransch som har svårt att hänga med i moderniteten så är det nöjesbranschen. Kanske inte branschen i sig, utan snarare aktörerna i den. Det kan ju knappast vara någon hemlighet att tekniken går framåt och med det så kommer det nya tjänster och produkter som gör det lättare för människor att ta del av nöjesutbudet. Filmbolagen har exempelvis haft väldigt svårt för piratdelning, och är väl inte överförtjusta i streamingtjänster, på samma gång som exempelvis Spotify har fått utstå kritik för att artister tycker att de inte får tillräckligt betalt för sin musik.

Musik- och filmaktörer som fastnat i en del av den moderna utvecklingen, anser jag. Istället för att vara motsträviga så tycker jag att de istället borde lära sig att anpassa sig efter moderna förhållanden, för gör de inte det är det enbart en tidsfråga tills dess att företaget går i konkurs eller att artisten försvinner från scenen. Samtidigt förlorar de pengar på att inte utvecklas, med tanke på att människor allt mer använder sig av dessa tjänster, och lämnar förlegad teknik bakom sig.

Det är alltså väldigt dumt av dem att hålla kvar krampaktigt i det som en gång var och stanna kvar i sitt hörn som blir mindre och mindre, när de istället kan vara med i konkurrensen på det nya sättet att ta del av det stora nöjesutbudet. Det är sorgligt och ledsamt att det är så, men för eller senare är jag övertygad om att problemet kommer att lösa sig självt när det nya är den enda utvägen för att fortsatt tjäna pengar på det de gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *