Satsa på eko!

När jag var ung hade jag inte en tanke på hur djuren och miljön mådde. Inte mer än att jag visste att man inte ska slänga skräp på marken och att man ska vara snäll och visa respekt i naturen. Det här med ekologiskt och miljövänligt var inte något som fanns i min värld. Visst har det väl en hel del med mina föräldrars val att göra, men jag tror att det var lite samma sak för dem. Man tänkte helt enkelt inte på det, och det fanns ju knappt några ekologiska saker att köpa.

Ekologisk hudvård är bra för naturen!Väljer ekologiskt om möjligt!
Nu när jag är vuxen och tar del av all information som finns om ekologiskt och kan göra mina egna val så är det ingen tvekan för mig om vad jag väljer. Finns det ekologiskt eller miljövänligt så väljer jag det, så länge det är ekonomiskt hållbart för mig. Ekoprodukter kan ju kosta lite mer. Nu för tiden har även mina föräldrar börjat köpa ekologiskt, helt enkelt för att de också har fått en annan uppfattning och lärt sig mer om vad som är viktigt och vad vi kan bidra med för att göra den här världen lite bättre.

Därför har jag så svårt att förstå vuxna idag som inte väljer ekologiskt. Visst, alla har inte den möjligheten just för att det kostar några kronor extra, och har man det redan knapert så kan de där kronorna göra en stor skillnad. Men det finns oändligt många som har det gott ställt som ändå inte köper ekoprodukter. Varför? Jag kan inte förstå det, då det ju är bättre både för miljön och för individen. Varför vill man äta bananer med miljögifter, när man kan äta bananer utan? Är det snålhet, dumhet eller bara slentrian?

Jag försöker att byta ut så mycket som möjligt till ekologiskt, och det gäller inte bara matvaror. Nyligen har jag till exempel börjat beställa ekologisk hudvård från en sajt som heter Fina Mig. Alla bra val man kan göra gör faktiskt skillnad. Så mitt tips: satsa på eko!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *