Nackdelar med att ha hund?

Vad är det jobbigaste med att ha hund? En del kanske tycker att det är att oavsett väder och oavsett om man känner för det så måste man gå ut och rasta dem. Det är klart att det kan vara lite jobbigt ibland men å andra sidan: det gör att man måste aktivera sig så jag ser det snarare som en fördel. De flesta (alla?) hundägare tycker också att det är värt det, med råge. Annars skulle de ju inte vara hundägare! Man får göra en del uppoffringar men i slutändan belönas man med en trogen vän som finns där för en när man behöver stöd. De kanske inte pratar så mycket men det är inte alltid en nackdel – snarare tvärtom!

Det som jag tycker – eller tyckt – varit det jobbigaste är i stället alla dessa säckar och påsar med hundmat. Dels är de tunga eftersom jag köper stora säckar med hundmat (det blir ju billigast i längden) men dessutom blir det alltid en massa spill vilket jag tycker är ordentligt irriterande. Det kanske låter som en petitess men det stör mig något väldeliga. Är man perfektionist så är man, typ. Jag har försökt hitta på flera olika sätt att lösa problemet på men inte lyckats – förrän nu!

Jag upptäckte nämligen att det finns finurliga klämmor med skopor som man kan använda till stora påsar med hundmat. En smart lösning som både gör det enkelt att försluta påsar och skopa upp hundmat när det är matdags för jycken. Jag hittade en bra klämma från WeLoc och köpte fem stycken av dem – vilket var lite onödigt. De är så pass hållbara att två skulle räcka (en i reserv i fall jag skulle ha sönder den första). Klämmorna har på så vis löst det största ”problem” jag haft som hundägare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *