Gräl om struntsaker

När man är nära vän med någon så innebär det bland annat att man kan bråka om de mest triviala saker (och samtidigt fortsätta att vara vänner förstås). Det är lite konstigt att det kan vara på det sättet, att saker som man skulle kunna diskutera lugnt och stilla med arbetskamrater och mer ytliga bekanta kan leda till stora gräl när man diskuterar dem med någon som står en nära. Kanske kan det vara för att man vill att nära vänner ska tycka som en själv eller åtminstone förstå varför man tycker som man gör. När det så sker att man har olika åsikter om någonting och får problem med att förstå hur den andra tänker så gör det att man känner att man måste övertyga den andra, eller åtminstone få dem att förstå. Senast det hände mig var för ett par veckor sedan och ämnet var otroligt löjligt – garageportar!

Det hela började med att hon berättade att hon behövde en ny garageport. Garaget som hör till hennes hus har haft samma port i åtminstone 25 år och sjöng definitivt på sista versen. Så hon frågade mig om jag ville hjälpa till att försöka hitta fina garageportar att välja mellan. Sagt och gjort. Jag hittade exempel på några som jag tyckte sågriktigt bra ut, men hon hade en helt annan stil i åtanke. Det ena ledde till det andra och slutligen satt vi där och nästan skrek åt varandra! Men självklart var vi bästa vänner igen fem minuter senare. Knasigt…

Till historien hör också att valet till slut föll på en av de garageportar som jag rekommenderade. Så det visade sig ändå till slut att det var jag som hade rätt! Men som den snälla vän jag är har jag inte påpekat det så där överdrivet mycket. Ännu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *