Bästa skräckfilmsmiljön: Uterum!

Jag gillar skräckfilmer och är av den uppfattningen att man ska bli rädd när man tittar på dem. Därför tycker jag att man ska bygga upp en stämning som bidrar till att det känns läskigare. Man ska till exempel inte titta på skräckfilm när det är ljust ute, och man ska också släcka lamporna så att det blir riktigt mörkt i rummet. Det får gärna regna också (fast det kan man ju förstås inte påverka).

uterumNyligen såg jag en skräckfilm i den bästa skräckfilmsmiljön som jag någonsin har befunnit mig i. Det var nämligen så att jag var hemma hos en vän som jag hade bestämt skräckfilmsdejt med, och hon hade då kommit på den geniala idén att flytta ut teven i uterummet. Det låg förstås lite arbete bakom det eftersom det inte är så bara att flytta teve, surroundljud (det måste man ha) och allt, men det var verkligen värt besväret! De har ett sådant där mysigt uterum från uterumsmastarna.se som sitter ihop med huset och som är som ett extra rum med en mysig soffa och sådant, så det var som att sitta i ett vardagsrum fast vi hade glasväggar runt oss.

När det hade blivit mörkt (vilket är ungefär mitt i natten eftersom det är ljust så länge nu) så slog vi på skräckfilmen och det var en helt galen känsla att vara omgiven av mörker och natur. Hon bor dessutom ganska ensligt så det är inga grannar runt omkring. Det var verkligen en miljö som bidrog till stämningen på ett helt fantastiskt sätt. Det kändes typ som att man satt i skogen och tittade på skräckfilm, och som vi alla vet så är det ju just på ensliga platser som man inte vill hamna när man är med i en skräckfilm. Det är ju där allt händer, och vi kände att det när som helst skulle kunna stå en galen mördare eller något annat otäckt utanför glasrutan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *