Annorlunda underhållning i Dalarna

Underhållning är ett väldigt brett begrepp, som kan innefatta mycket som vi normalt inte tänker hör dit. Vad är, egentligen, nöjesbranschen? Hör ett företag som säljer upplevelser dit, då det ju i grund och botten tillhandahåller något som är nöje, och inte nytta? Det är något som man kan diskutera i det oändliga, men det enklaste är att gå på magkänslan, vad man själv tycker, och inte låsa in sig på någon eller några artificiella definitioner. Det är den inställningen som jag har på´Blupp, och den har fungerat så här långt. Så jag kommer att fortsätta med den!

Fiske är ett nöje
Att fiska behöver man ingen arrangör eller hjälp för att göra invänder nog många nu. Det är till viss del sant: att meta eller fiska med kastspö kräver inte så mycket. Men fiske kan vara mer en ”bara” det, och det är det som jag tänkte skriva lite om nu, närmare bestämt flugfiske. Flugfiske är lite mer avancerat, och något som inte passar att utöva i många vattendrag eller sjöar. Vet man inte vadd man sysslar med så är flugfiske inte speciellt roligt alla gånger, det kan jag försäkra. Därför kan man behöva en arrangör – en nöjesarrangör? – för att komma igång.

Flugfiskeweekend
Då finns Älvdalens Fiske, som erbjuder en flugfiskeweekend, där man får lära sig hur man fiskar flugfiske, och var. Jag provade på det för några månader sedan och kan bara säga att det var väldigt, väldigt roligt. Flugfiske är därför, för mig, ett riktigt nöje, och jag är glad att det finns de som arrangerar flugfiskekurser, resor och liknande så att jag kan utöva det på ett bra sätt. För mig är det mer än bara underhållning, det är också någonting som är mycket rogivande, en naturupplevelse utan dess like. Det är någonting som jag verkligen kan rekommendera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *